Andlighet är ett populärt tema för ljudböcker

Många ljudböcker riktar sig till den som är intresserad av religion och spiritualitet, och det finns något för alla. Det här är några av de kategorier som kan vara av intresse för den med ett religiöst intresse.

Goda möjligheter att få heliga texter upplästa

Hos vissa tjänster går det att få tillgång till diverse heliga texter i inläst version. Ofta finns de även med flera uppläsare, så att det går att välja vilken som passar bäst.

Den som exempelvis vill lyssna på Koranen kan göra det med olika uppläsare. Bibeln har även den olika versioner, exempelvis med en ljudbok om de bibliska berättelserna lästa för barn.

Religionens historia behandlas i många ljudböcker

Den som är nyfiken på religionens uppkomst eller samhällspåverkan har tur – där finns det gott om litteratur att lyssna på.

Oavsett om det är till ett skolarbete eller ett eget initiativ kan det finnas en titel som passar. Det finns ljudböcker om moderna religioner såsom buddhism eller judendom och deras historia. Dessutom finns det titlar om religioner som nu till stor del är historia, såsom trosuppfattningar från Mesopotamien eller antikens Egypten.

Urvalet skiljer sig dock åt på olika plattformar – somliga är mer fokuserade på nuet medan andra är mer fokuserade på fristående funderingar.

Meditera dig till sömns med rätt ljudbok

Den som istället vill utveckla sin egen spiritualitet kan vända sig till de många vägledda meditationerna som populariserats i form av ljudböcker.

Samtliga stora tjänster har ett brett utbud av ljudböcker fokuserade på healing och meditation. Det finns även gott om sömnhjälp för den som upplever att de existentiella frågorna ställs på kvällskvisten.